След вечерно излизане с колата – как да се прибера?

Авто-Мото

Начало / След вечерно излизане с колата – как да се прибера?

Кой не чака с нетърпение петък и събота вечер? Време за поредното излизане, запой с приятели и забавни моменти! Хубаво е поне веднъж в седмицата да разпускаме по този начин, без, ако е възможно, да прекаляваме. Вечерните излизания са добър завършек на деня или седмицата, но въпреки това винаги имаме една сериозна грижа към края им – с какво ще се приберем.Често се случва да излезем с колата, защото ни е по-удобно, по-бързо и по-евтино. Връщането с автомобила, обаче, не е много разумно, особено когато сме употребили солидно количество алкохол.

Няма нужда да казваме, че в тези случаи сядането зад волана е абсолютно недопустимо и безотговорно, но ситуацията е по-различна, когато сме пили само една-две чаши бира или малко вино. Тогава, след като са изминали няколко часа след последното питие, е далеч по-безопасно да шофираме, но все пак това не е сто процента сигурно. Необходимо е да си гарантираме, че количеството алкохол в кръвта ни е нулево или минимално, така че спокойно да се приберем с колата.

Най-лесният и ефективен начин да разберем колко точно са промилите алкохол в организма ни е да използваме алкохолен дрегер или тест. Съвременните устройства действат мигновено и само след няколко секунди извеждат резултат с доста висока степен на прецизност. Днес всеки може да се си закупи свой собствен дрегер, който да носи навсякъде със себе си, не само на бар. С помощта на такъв личен тест можете да проверите себе си и своите приятели за алкохол във всякакви ситуации. По този начин можете да прецените дали вие или някой около вас е в достатъчно добра кондиция, за да застане зад волана. Положителен е и фактът, че редица нощни заведения са инвестирали в стационарни дрегери, където срещу символична сума можете да се тествате за алкохол.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Интересно решение за подаръци: Акумулаторни коли и АТВ-та за деца

Именно това е отговорната и зряла постъпка след потегляне от вечерно излизане. Шофирането в нетрезво състояние не само няма да ви направи по-готини, а е много вероятно завинаги да разруши вашия или нечий чужд живот. Просто не си струва. Тествайте се с дрегер винаги след употреба на алкохол и ще сте сигурни, че, когато решите да шофирате, никой няма да пострада.

VIPS.bg: Виртуална Информационна Публична Система
Add a comment