10 начина да прекарате незабравимo по коледните празници

Семейство

 1. Не пазарувайте в последния момент

Избягвайте да пазарувате в последния момент. Това ще ви спести много главоболия, сблъсъци с тълпи и много хора, които са оставили всичко за последния момент. Ако все пак ви се налага да пазарувате непосредствено преди коледните празници, направете го рано сутринта, или късно вечерта, преди затварянето на магазините. Така ще си спестите безцелното блъскане с различни хора, дългото чакане по опашки и много нерви.

 1.       Не се претоварвайте с излишни неща

  Коледните празници са за време със семейството. Избягвайте да стоите в социалните мрежи, а празничната атмосфера да минава покрай вас. Радвайте се на близките си, празнувайте с тях, общувайте. Създавайте спомени.

   3.      Гледайте коледни филми
Маратон с любимите коледни филми и слушане на коледни песни може да повиши настроението ви. Не пропускайте и тази година да гледате най-любимите коледни филми. Защо? Защото ни връщат към детството, а кой не обича да се връща там, където е бил най-обичан?

 1.       Направете си коледни сладки
  Почивните дни са идеалното време за кулинарни експерименти. Направете си сладки, които с радост да споделите с близките си. Все пак по коледните празници трябва да сме благодарни и даряваме с добрина и обич всички. А какво по-хубаво от вкусни домашни коледни сладки!
 2.       Консумирайте топли напитки
  Топлите напитки повишават доброто настроение. Чай, кафе, горещ шоколад и/или какао – всичко това в комбинация с добра компания, сладки приказки и/или добра книга, създава усещане за домашен уют.
 3.       Отделете време за себе си

Коледните празници са време, в което спокойно може да направите всичко онова, което сте пропуснали: да четете книгата, която отлагате дълго време, да подредите гардероба си, да се разходите до любимо място, да се видите с близки хора и др.

 1.       Срещнете се с приятели, които не сте виждали отдавна.
  По Коледа отваряме сърцата си за другите. Тогава имаме и повече време за тях.
 2.       Играйте настолни игри
  Коледните празници са чудесен период, в който да играете настолни игри със семейството. Специалистите от детски магазин „Комсед“ споделят, че настолните игри намаляват стреса и създават положителни спомени във всички участници. Възползвайте се – създайте си уютна коледна атмосфера – за вас и за вашите близки.
 3.       Отидете на място, на което не сте били
  Покрай преяждането и сядането от маса на маса, е време за кратка разходка навън – да се освежим, да се порадваме на красотата на зимата и да подишаме чист въздух.
 4.   Просто се забавлявайте!
  Празниците са за забавления, за време с близките, за усмивки и създаване на спомени. Бъдете щастливи и не позволявайте на нищо да помрачи вашето настроение.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Любопитни факти за здравето, които ще ви накарат да промените редица дневни навици
VIPS.bg: Виртуална Информационна Публична Система
Add a comment