Идеалният кухненски смесител за вашата кухня

Мебели

Кухненският смесител е един от най-важните елементи в кухнята. Той се използва ежедневно за готвене, миене на съдове и други дейности. Затова е важно да изберете правилния смесител за вашата кухня. Всеки тип кухненски смесител се предлага в много форми, размери и видове. В допълнение, всеки кухненски кран и тип спрей има различни практически или функционални приложения и предимства. В резултат на това някои собственици на жилища могат да имат проблеми да разберат кой кухненски кран е най-подходящ за тях. Bg-maistor.com ще проучи различните видове кухненски смесители и техните практически ползи, за да ви помогне да разберете кой да купите за следващия си проект за ремоделиране.

Разликата между издърпващи се и изтеглящи се смесители

За да ви помогнем да разберете многото видове кухненски смесители, достъпни за вас, ето отличителните характеристики и разликите между тях.

Изтеглящият се смесител за кухня се предлага с вграден маркуч и система, за да издърпате крана по-близо до мивката.
Издърпващият се смесител за кухня предлага интегрирана дюза и маркуч, които се изваждат от приспособлението, а не право надолу.

Изтеглящият се кран има забележимо висока дъга на гърлото, докато изтеглящият се кран ще изглежда повече като стандартен домашен кухненски смесител.

Предимства на смесителя за кухня с изтеглящ се чучур

От тези видове кухненски смесители, този който трябва да закупите, ще зависи от вашето пространство, кухненска мивка и предпочитания по отношение на функционалността. Например, едно от предимствата на падащия кран е височината на дъгата на гърлото, което ви дава достатъчно място за пълнене на високи буркани, тенджери и кани в мивката. Това е особено полезно, ако трябва да поставите буркани или кани под странни ъгли в мивката, за да се опитате да ги напълните. В допълнение, допълнителната височина, предоставена от падащ кран, ви дава повече пространство за работа в мивката.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Винтидж кухненски дизайни: Вечна елегантност за вашия дом

Друго предимство на падащия кран е, че миенето на съдове е по-лесно и лесно управляемо. Тъй като високата дъга и пръскачката на крана са проектирани да дърпат надолу, почистването на съдовете в мивката изисква едно движение. С по-малко необходимост от маневриране на спрея, миенето на съдове е по-ергономично удобно и по-лесно за извършване.

Предимства на смесителя за кухня с издърпващ се чучур

Издърпващият се кухненски смесител има своите предимства за вашия дом. Един от най-очевидните е обхватът на разпръскващата дюза, която ви позволява да разширите крана си над плота. В резултат на това, ако имате предмети на плота или около мивката, които се нуждаят от вода, като саксии или растения близо до перваза на прозореца, можете да ги оставите там, където са, вместо да претрупват мивката ви.

Друго от съществените предимства на изтеглящия се кран е спестяването на място. Изтеглящите се кранове имат по-къси чучури в сравнение с изтеглящите се кранове и работят най-добре с малки до средни мивки или ако имате малко място над мивката. Да предположим например, че вашата кухня е сравнително малка или имате ограничено пространство над мивката поради ниско окачени шкафове. Можете да инсталирате изтегляща се мивка, за да имате практичен кухненски кран, без да е необходимо да ремонтирате шкафовете си.

Кое трябва да купите?

От тези видове кухненски смесители, този, който трябва да закупите, ще зависи от това, което искате.

Изтеглящият се смесител е за вас, ако имате дълбока мивка или искате повече място в мивката, за да работи.
Издърпващият се кран е идеален, ако имате ограничено пространство около мивката или трябва да пълните или поливате неща на плота.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Освободете пространството в дома си: Почистване на мазета и тавани, преместване на стари мебели от професионални хамали в София

Издърпващите се кранове също са склонни да имат по-съвременен стил. Дизайнът с висока дъга работи добре в модерни кухни. Ниският профил на изтеглящия се кран прави този стил универсален. Изтеглящият се кран работи с много различни стилове, облицовки и кухненски дизайн.

Свържете се с Bg-maistor.com за кухненски смесители

Ако търсите нов тип кухненски смесител, посетете нашия сайт. Нашият уебсайт за кухни и бани разполага с много различни принадлежности за баня и кухня от качествени марки като GROHE, HANSGROHE, BLANCO и др. Разполагаме с екип от опитни консултанти, които ще ви напътстват, за да ви помогнат да намерите правилните артикули за вашия дом. Свържете се с нас днес за повече информация относно нашите услуги и промоции. Tel: 0887969780, 0889721281

VIPS.bg: Виртуална Информационна Публична Система
Add a comment