8 съвета при планиране на фирмено коледно парти

Начало / 8 съвета при планиране на фирмено коледно парти
  Mon, Dec 04, 2017     Pavel Iliev  

Предстоящите празници се усеща и настроение за края на годината. Време, в което всеки празнува, дори работещите. Идва моментът за любимото фирмено коледно парти.

Ако и вие сте натоварени със задачата да планирате и организирате фирмено коледно парти, то със сигурност вече трябва да се замислите за основните неща. Най-важното е:

  • коя ще бъде датата?
  • къде ще се състои?
  • колко хора ще присъстват?
  • Меню и напитки

С помощта на тези 8 съвета при планиране на фирмено коледно парти ще избегнете някои недоразумения и бързо ще успеете да се справите с тежката задача.

1. Място на фирмено коледно парти

Всяко събитие се нуждае от стабилна основа, около която да се случи. Изборът на място е тази основа. Преди обаче да го направите, трябва да се подсигурите с дата и евентуален брой хора, за да може да попитате дали ще е свободно.

Ако искате вашето фирмено коледно парти да бъде в комбинация с тиймбилдинг извън града, хубаво е да го планирате още по-рано. Зимните месеци повечето конферентни зали в хотели са доста заети, и затова трябва да го предвидите по-рано.

2. Избор на подходящо време за фирмено коледно парти

Кое е най-подходящото време за организиране на фирмено коледно парти? Преди празниците, разбира се. Така ще се осигурите посещаемост, ще има свободни места, между които ще можете да избирате и най-вече ще можете спокойно да отпразнувате в работна среда.

Някои фирми предпочитат коледното парти да бъде в края на ноември или началото на декември. Разбира се, това е въпрос на личен избор и зависи от големината на събитието.

Най-предпочитаното време за провеждане на фирмено коледно парти е през първите две седмици от декември. Обикновено се организира вечер, най-често в петък след работно време.

3 . Изберете екип, който ще се занимава с организацията

Изборът на екип, който ще „върти“ цялото събитие, е много отговорна задача. Подберете подходящи хора, на които може да се разчита, защото ще отговарят за всичко от менюто до потвържденията за присъствие.

Изборът на музика, игри и други също е от значение за успешното фирмено коледно парти. Преценете дали тези неща са приложими за вас и ако да – организирайте екип, който да поеме тези задължения.

4 . Подходящо меню за всички

 

Когато става въпрос за храна, трябва да сме много внимателни. Вкусовете на всички са различни и затова е важно освен качеството на храната, да има разнообразие в менюто на вашето фирмено парти. Заложете на качеството и разнообразието – така вашите гости ще са сити и доволни.

5 . Консумацията на алкохол

 

От доста години повечето организации ограничават количеството на алкохол по време на фирмено парти. Причините са различни, но основната е свързана с бюджета. Както знаем, алкохолът е скъпо удоволствие.

Но липсата на какъвто и да е алкохол към вечерята, говори за не добра организация. Затова, нужно е да бъде поставена тънка граница между това, което е позволено и това, което не е. С други думи, на всеки гост да се полагат по 2 чаши вино и 1 ч. твърд алкохол. По този начин ще се лимитира количеството алкохол, което се отразява финансово на бюджета и ще се предпази самото парти от неприятни ситуации.

6. Поведение и етикет

Едно от най-важните неща по време на фирмено коледно парти е етикетът и поведението на всички присъстващи. Колкото и свободно да се чувстват всички, има правила, които трябва да се спазват и граници, които не е добре да бъдат преминавани.

Ето някои неща, които е важно да се имат предвид от гостите: не е хубаво да пристигат по-рано, защото може мястото да не е готово, да се оплакват, да ядат бързо, да говорят с пълна уста, да пият много, да се държат фриволно, да говорят зад гърба на други и пр.

Целта на фирменото коледно парти е да донесе приятни емоции и сплотеност на целия екип, да създаде спомени. Не забравяйте, че дори там, когато правите наздравици, вие все пак представлявате вашата компания.

 

7 . Размяна на подаръци

Практиката на размяна на подаръци е интересна традиция, подходяща, както за малки фирми, така и за големи. Изгответе списък кой на кого ще подарява и поставете ясни условия: до каква сума, какво да се включва и прочие, за да няма неравностойни подаръци.

8 . Поставете ясна граница за времето на вашето фирмено коледно парти

От самото начало е хубаво да имате час, до който ще продължи вашето фирмено коледно парти. Стоенето извънредно оскъпява бюджета и създава неприятни ситуации. Изберете час, до който ще ползвате мястото и не пропускайте да информирате всички гости. Най-добре това може да се случи в поканите.

 

Не забравяйте да се забавлявате. Ако всички се чувстват добре и са щастливи, то със сигурност вашето фирмено коледно парти е успешно!

Pavel Iliev
  За контакти
  VIPS.bg

гр. Благоевград, ул. Христо Татарчев

Tel : (088) - 999 62 62
Mail : office@vips.bg
Работно време : 9:30 - 5:30

  Последвайте ни

Следете ни по всяко време в социалните мрежи, благодарение на това ще можете да научавате най-новите и интересни събития, свързани с VIPS.bg.

  За VIPs.bg

ВИПС БГ - мощен бизнес каталог, от типа BUSINESS to BUSINESS. Предлага детайлна информация за компании в България и чужбина, фирми, чрез които можете да подобрите бизнес отношенията си, клиентската си база, както и да направите така, че лесно да бъдете разпознаваеми в Интернет пространството.