Косене на трева, почистване на дворове и засаждане на градинка

Начало / Косене на трева, почистване на дворове и засаждане на градинка
  Thu, Mar 16, 2017     Pavel Iliev  

Направете красиво и лесно за поддържане дворното място. Колкото по-малко застроена площ имате, толкова по-малко ще са грижите за терена ви. Може още по-лесно да се погрижите за двора с косене на трева и цялостно почистване на дворове – услуги, които вече се предлагат и от фирми.

Ако имате различен принцип на организиране на къщата за отдих може максимално да се възползвате от зелената площ, като в случая, в който дворното място е запълнено с нови засаждания. За целта освободете тревните площи от всичката паднала шума, изсъхналите листа могат да послужат на други места, където се налага естествено наторяване. Изнесете и паднали клонки, изрежете храстите и клоните на дървета. След това повикайте екип на място за косене на трева, почистване на дворове.

Всеки, който се занимава с нови засаждания може да добави цъфтящи растения и по-специално многогодишни. Така може да има собствена представа за това как изглежда градината му.

В някои случаи дворното място може да е в свободен стил. Прави впечатление, че листата по пътеката, плочките, по алеята се превръщат в естествен мек килим и удобна тревна настилка.

И все пак, ако решите, че имате нужда, лесно може да пуснете алея около къщата, която да е изградена от плочи, инертни материали или дървени шайби. В предната част обемът растителност образува елипсовидно пространство, което по-нататък се стеснява. П този начин оптически удължава двора. Така в края му изглежда една точна морава с добре оформена градинка.

За да имате великолепие от цветя през цялата година, поддържайте добре окосена тревата и почистени дворовете. Не е нужно да се ограничавате само с цъфтящи растения през лятото. Пролетта може да засадите луковички, а когато те прецъфтяват да бъдат допълнени с други. Най-добре е такива видове да се поставят в средата на лехата или на по-заден план. Така засадените на малки групи нови растения да служат като зидове.

По-различно може да е при пролетни цъфтящи растения. Такива след почистване на двора може да засадите в ред, следвани едно подир друго по растеж.

Подходящи цветя и растения за градинката или двора са иберис, аубриета, листни възглавнички и др. В случай, зад подредените по височина многогодишни растения на разположение може да се изгради и жив плет от Карпинус бетулус, на фона, на който да се открояват цветовете на многогодишни растения.

Мисантуса е добре да се засади около къщата, а до него арункс диоикус. Те изискват влажна почва и много място. Достигат на височина 1,8 м, цъфтят през юли и са подходящо едногодишно растение.

Тиарелата е вечнозелено растение, чиито листа през зимата имат бронзови и червени багри. Виреят добре под дърветата. В така организиран двор не може и без вечнозеленият здравец. Астелбето зацъфтява през юни и до август с големи кичури в бяло, розово и червено.

Всички тези и много други растения може да откриете в големите центове за залесяване, а когато са ви нужни екип за косене на трева, почистване на дворове, обърнете се към фирма.

Pavel Iliev
  За контакти
  VIPS.bg

гр. Благоевград, ул. Христо Татарчев

Tel : (088) - 999 62 62
Mail : office@vips.bg
Работно време : 9:30 - 5:30

  Последвайте ни

Следете ни по всяко време в социалните мрежи, благодарение на това ще можете да научавате най-новите и интересни събития, свързани с VIPS.bg.

  За VIPs.bg

ВИПС БГ - мощен бизнес каталог, от типа BUSINESS to BUSINESS. Предлага детайлна информация за компании в България и чужбина, фирми, чрез които можете да подобрите бизнес отношенията си, клиентската си база, както и да направите така, че лесно да бъдете разпознаваеми в Интернет пространството.