Лаптопи със защита от надничане

Начало / Лаптопи със защита от надничане
  Tue, Oct 11, 2016     Pavel Iliev  

Научен работник сте, предприемач или човек, който работи по цял ден на компютъра си, но има чувствителна информация?

Или пък работите с екин от много хора, а пространството е тясно, и постоянно се налага да криете разработките си?

Изследовател сте, програмист или научен специалист, който работи над ванжи нещо, но сте заобиколени от хора, които дебнат като хиени да откраднат идеите Ви?

Е, тогава спокойно - вече има решение. От компанията HP пуснаха за първи път компютър със защита от надничане.

Т.нар. визуално хакерство е все по-наболял проблем през последните години.

Лаптопите, притежаващи функцията за защита от подобен тип дейност, не позволяват да се визуализира под  ъгъл съдържанието, което ги прави ефективни и ценни в този случай.

Специалната функция на компанията се казва HP Sure View, като се предлага за лаптопите EliteBook 840 и EliteBook1040 Full HD, т.е. предимно за преносими компютри от бизнес клас.

В случай, че създавате чувствителна информация, то тази разработка, изготвена  в партньорство с 3M технология елиминира нуждата от допълнителни инструменти за защита и може да Ви даде увереност и спокойни минути пред преносимия компютър.

На тази серия лаптопи функцията се активира с клавиш F2, като след натискането се преминава в режим на поверителност. 

Можете да попитате магазин Sokolec 50, дали предоставя лаптопи от серията EliteBook на HP, както и да разгледате в магазина на фирмата продуктите, има какво да се види. Компанията е специализирана в хардуер и се намира в град Самоков, но работи с клиенти от цяла България.

Любопитно е да кажем, че преди години, на лаптопите с по-стари екрани, подобна функция не бе необходима, тъй като ъгълът на изглед на екраните бе доста голям, т.е. трябваше да гледате точно срещу екрана, за да видите съдържанието. Моментът, при който изкривите екрана, то картината се размазваше. Естествено, това се промени с новите технологии.

 

 

Pavel Iliev
  За контакти
  VIPS.bg

гр. Благоевград, ул. Христо Татарчев

Tel : (088) - 999 62 62
Mail : office@vips.bg
Работно време : 9:30 - 5:30

  Последвайте ни

Следете ни по всяко време в социалните мрежи, благодарение на това ще можете да научавате най-новите и интересни събития, свързани с VIPS.bg.

  За VIPs.bg

ВИПС БГ - мощен бизнес каталог, от типа BUSINESS to BUSINESS. Предлага детайлна информация за компании в България и чужбина, фирми, чрез които можете да подобрите бизнес отношенията си, клиентската си база, както и да направите така, че лесно да бъдете разпознаваеми в Интернет пространството.